El blog dels "Dalton": En el año 2005, un grupo de degenerados huyó de Chamonix con un bocata de patatas bajo el brazo. Fueron acusados falsamente de tráfico de parabolts. Demasiado vagos para el alpinismo. Demasiado alpins para hacer deportiva. Actualmente se dedican a la búsqueda del magnesio más puro. Algunos los conocen como los Dalton.

Dalton's blog: In 2005, a group of desperados escaped from "Cham" with a handful of fries between two pieces of bread under their arms. They were falsely accused of bolts traffic. Too vague for mountaineering. Too alpin for sport-climbing. Currently devoted to the pursuit of the most pure magnesium. They are best known as the Dalton's.


4 de diciembre de 2007

Valentín Casanovas

"Implacable itinerario que en la pared dibuja una línea precisa, bella, aérea, elegante..." Així comença describint el Sr. Picazo aquesta via en el magnífic llibre :"MONTSERRAT.Ascensiones de leyenda".

La via va ser oberta el 2 de setembre de 1976 per José Rodrígez i Antonio García Picazo. I sense cap mena de dubte, va ser una revolució. L'història de la via recomano que la llegiu al llibre esmentat anteriorment. Si no el teniu, us el recomano molt. Ve a ser, per a mi, el llibre "Montserratín por excelencia". Pot ser en altres èpoques era el "montserrat pam a pam", però es que aquest va més enllà de ser un recull de vies....

La via....
És magnífica!! És una via famosa, però quan vaig arribar al cim vaig entendre el perquè...

Des de peu de via es veu tot el traçat. Impressionant (no es veuen els Ae)

La ressenya perquè aneu a fer-la i per poderme explicar millor...


Primera tirada: Té bastants seguros, es pot passar en A0 i 6a+ combinat o bé clavant entre seguros. Si s'obte per aquesta segona opció la tirada pot esdevenir molt entretinguda!jo recomano la primera opció


Segona tirada: Comença en una magnífic diedre. Al final desploma i trobarem uns claus. Fem un parell de passos d'artifo i sortim en lliure amb un parell de passos molt difícils i raros(6a). Després escalada en placa amb una fissura al costat per anar protegint.

Des de R2 es veu tota la feinada que queda....

Tercera tirada:Molt més fàcil que les dues anteriors. Sortim per fissura diedre i ens desviem a una placa fineta.

Quarta tirada: A la sortida de la reunió antigament hi havia una llastra. Ara no hi és!!Conseqüentment tenim uns passos fins de V+ algo expo(tenint en compte que anem en FACTOR 2) fins a caçar un espit força cutre.La resta es Ae. Trobarem burils i parabolts de seguretat entre mig

Cinquena tirada: Ae força penós on ens seràn útils els mítics invents montserratins(cordinillos, xapes...). I la bavaresa, on trobarem algún clau.





Inici de la bavaresa


Disfrutant del tram final de la cinquena tirada



Efectes òptics...qüestió de prespectiva....



Sisena tirada: La gran bavaresa on "José Rodrígez" va protagonitzar una dels moments més emocionants de la primera ascensió...(consultar llibre). En aquest tram la bavaresa es torna ampla, per sort, ja no desploma, però la roca no acompanya al 100%...Nosaltres vam trobar uns tacs de PVC en força bon estat i que ens van anar molt bé.


El Martí disfrutant del final de la sisena tirada

Setena tirada: Tirada maca. Però, si es el primer cop que fas la via...segurament estiguis més pendent del que tens més amunt...

Vuitena tirada: Tirada màgica. Només dir que si et poses bé és més fàcil del que sembla.

Novena: Vinga que ja ho tenim. Placa en flanqueig a la dreta, el 6a no és obligat.

Dir que la via es troba arreclada amb parabolts. I segons la meva opinió només caldria cambiar els burils dels Ae que estàn molt cutres, la resta es troba en molt bon estat.

2 comentarios:

Llorenç dijo...

Bones!!! te molt bona pinta! tot i aixó la guardarem per l'estiu com a feina pendent! moltes gracies!

Ramon Maeso dijo...

Ei bou,

k wuapos k teu, je,je

Dma nem amb el Marti cap al Galliner, aviam si ens veiem uns d'aquestos.

Avore si t'enracordes d les fotos de la vall, salut santi.

A, la via un 10, a mi el 1º intent vaig patir un atac d colic nefritic, pedres als ronyons, i tela la baixada fins a sts ceci. la 2º ens va pillar un xàfec q vam aguantare estoicament a la feixa, no era plan de tornar-hi. a la babaresa ja tava tot sec. la xemeneia jo si la graduaria, un 6b com una casa. Vaia tela la volada de peus per sortir, quina por.

salut i a cuidar-se molt.

avorsi fem algo