El blog dels "Dalton": En el año 2005, un grupo de degenerados huyó de Chamonix con un bocata de patatas bajo el brazo. Fueron acusados falsamente de tráfico de parabolts. Demasiado vagos para el alpinismo. Demasiado alpins para hacer deportiva. Actualmente se dedican a la búsqueda del magnesio más puro. Algunos los conocen como los Dalton.

Dalton's blog: In 2005, a group of desperados escaped from "Cham" with a handful of fries between two pieces of bread under their arms. They were falsely accused of bolts traffic. Too vague for mountaineering. Too alpin for sport-climbing. Currently devoted to the pursuit of the most pure magnesium. They are best known as the Dalton's.


21 de mayo de 2010

Agulla d'en Roman, via George Harrison

Presentem una nova via a la regió dels Frares Encantats. Agulla d'en Roman (agulla nº164). La via la vam començar ja fa més d'un any i mig, i ara per fi hem acabat d'obrir-la. Va per la cara Oest i no li toca el sol fins ben entrada la tarda, no obstant la roca és d'una qualitat suprema, a excepció de l'arribada al cim. Tot seguit presentem la ressenya: La via es diu George Harrison, i el nom no és anecdòtic, doncs ben a prop, a l'agulla de l'Escut es troba la via John Lennon. No patir, doncs la George Harrison és molt menys exigent que la primera. L'hem obert amb espits de 8mm (els habituals) i la dificultat obligada no sobrepassa el V+.
El primer llarg és molt fi, no del tot vertical però amb preses molt petites. El segon llarg, tot al contrari, és més vertical i amb grans preses. La via ha quedat totalment equipada. Només cal portar 14 cintes exprés i alguna baga per savines.

2n llarg


1r llarg

Aproximació: Pujem pel camí de marques blaves que porta al Dit, Lloro, etc. Abans d'arribar a la pujada prèvia al Dit trobem una cruïlla on mor un camí de marques blanques (marques noves). En aquest punt desviar-se del camí cap a la dreta remuntant un torrent, amb alguna petita grimpada, fins el peu de paret.

El descens es fa desgrimpant per la cara nord. Després podem agafar la canal que baixa directament cap al peu de via (no hi ha pràcticament camí).

Esperem que la disfruteu.

12 comentarios:

Jaumegrimp dijo...

Felicitats! me l'apunto per anar a tastarla.

Eduard dijo...

Enhorabona per l'obertura... Anirem a treure el nas aviam que tal... Millor George Harrison que Camilo Sesto!! :))

Vito dijo...

Muy buena pinta. Cuando acabe examenes a subir!!!

P.D: un dia vi arañas por mi blog, i siguiendo la pista, llegué a este, y vi todo lleno de telarañas...

Dalton's dijo...

Juas juas jejje Camilo Sesto es mereix una via a l'Aeri...

gràcies per les felicitacions

Mingo dijo...

Felicitats per la via, per cert les notes musicals són els seguros?

Joan Baraldes dijo...

Felicitats per la nova via i gràcies per treballar perquè poguem escalar per nous indrets

salut i a tibar

Grego dijo...

Gràcies per les felicitacions! A tots els que heu dit que la voleu repetir, endavant, la roca és molt bona i exigent alhora. I sí, les notes musicals indiquen els espits, autèntica ressenya tuning!!
S'ha de dir que la via ja compte amb la primera repetició

Here comes the sun dijo...

Felicitats per l'obertura i la feinada que suposa!

Un comentari: en la ressenya de l'aresta Brucs d'aquesta roca se l'anomena "agulla del Romaní".

Enhorabona i endavant!

Dalton's dijo...

Gràcies per l'enhorabona internauta anònim. Et puc dir George?
Mai he vist la ressenya de l'aresta Brucs, tot i que n'hi ha constància a la guia de Frares d'en Brugarolas. El nom de l'agulla l'hem tret precisament d'aquest llibre.

Potser surt al pam a pam? Gràcies!

Anónimo dijo...

Felicidades hermanos gonzalez & arbust. hoy he ido con arbust a repetirla. muy buena roca, equipamento generoso y grado sostenido. preparada para el deleite de los dedos mas exigentes!!!

fox

Manuel Punsola i Mitjans dijo...

Hem classificat la 164, com agulla d'en Roman, ja que no ternia nom.
Tan sols preguntar ¿Per que d'en Roman? si es pot saber, es clar.

Dalton's dijo...

A la guia de Frares d'en Brugarolas, pàgina 126, a l'agulla nº164 se l'anomena com Agulla d'en Roman.