El blog dels "Dalton": En el año 2005, un grupo de degenerados huyó de Chamonix con un bocata de patatas bajo el brazo. Fueron acusados falsamente de tráfico de parabolts. Demasiado vagos para el alpinismo. Demasiado alpins para hacer deportiva. Actualmente se dedican a la búsqueda del magnesio más puro. Algunos los conocen como los Dalton.

Dalton's blog: In 2005, a group of desperados escaped from "Cham" with a handful of fries between two pieces of bread under their arms. They were falsely accused of bolts traffic. Too vague for mountaineering. Too alpin for sport-climbing. Currently devoted to the pursuit of the most pure magnesium. They are best known as the Dalton's.


29 de mayo de 2008

L'Esquelet, varies vies

Posarem dos vies que ens van agradar molt a l'agulla de l'Esquelet. La primera és la Torras Homet (D+), que recorre tota la xemeneia. La dificultat és baixa però l'equipament molt escàs (1 buri al 1r llarg) i posar més seguros és realment difícil. El primer llarg és força estret i el segon força ample. La sortida de la xemeneia és fàcil però cal protegir-la amb algun tascó o clau V. via Torras Homet (ressenya del Javi)


La segona és la Carmina (MD-). Està totalment equipada, amb burins força vells. Al primer llarg cal un cordino prim per passar sobre un burí molt deteriorat. Desconec si es fa en lliure, semblava xungo. El segon llarg és vertical i obliga al lliure.


via Carmina
Una altra via molt guai és la Normal (dels germans Estorach, any 45 a.C.). Es tracta d'una escaladeta de 10 o 15 metres amb un tram vertical de V amb grans preses. D+. Recentment el buri que protegeix el pas ha sigut canviat per un parabolt. (Tot i que diria que l'any 45 no es posaven burins...).

3 comentarios:

Anónimo dijo...

Veig que fa temps que la veu fer la Torres Humet. Ara esta totalment reequipada. Es va respectar l'ubicació de les peses antigues, escasses però suficients.

http://tallaret.blogspot.com/2007/03/agulla-de-lesquelet.html

Dalton's dijo...

gràcies! si, potser fa 2 anys o així. està molt be aquest blog!

marsi dijo...

Bones,

fa poc vaig fer la Torras-Homet i ara com diu l'anonimo són tot parabolts de calibre desmesurat. Fa mal la vista veure aquelles peces en una via tope classic!

La Carmina la vam anar provar un cop i recordo que era el tercer seguro em vaig penjar d'un plom per anar a posar una recuperable en el següent cap de spit i dp de barallar-m'hi bastanta estona el plom va petar. Al ser impossible en lliure vam sudar.. i canvi de via.