El blog dels "Dalton": En el año 2005, un grupo de degenerados huyó de Chamonix con un bocata de patatas bajo el brazo. Fueron acusados falsamente de tráfico de parabolts. Demasiado vagos para el alpinismo. Demasiado alpins para hacer deportiva. Actualmente se dedican a la búsqueda del magnesio más puro. Algunos los conocen como los Dalton.

Dalton's blog: In 2005, a group of desperados escaped from "Cham" with a handful of fries between two pieces of bread under their arms. They were falsely accused of bolts traffic. Too vague for mountaineering. Too alpin for sport-climbing. Currently devoted to the pursuit of the most pure magnesium. They are best known as the Dalton's.


29 de febrero de 2008

Caçadors de... senglars



Ultimament si heu anat per Montserrat haureu trobat una estampa més pròpia de l'Irak. Trets a dojo, gossos posseïts, crits arreu... Només falten mines antipersona, la qual cosa no m'estranyaria. Per res del mon sortiu dels camins senyalitzats!
El cap de semana passat a la zona de la Plantació semblava el setge de Stalingrad. L'exèrcit podria venir a entrenar-se en situacions de combat!
Cèrvols a Montserrat? Per què no? Tampoc havia vist senglars

Reflexió sense ànims de confrontació, doncs ells van armats i tenim les de perdre...

Després d'acabar una via ens trobem a un paio jove amb el seu pepino guardat a la funda i li pregunto com ha anat la caça, i em respon que han caçat 9 senglars!
Jo que en anys d'anar a Montserrat mai he vist un senglar, i ells en 1 dia n'enxampen 9! Em trec el barret davant aquesta professionalitat. Ara, el que volia era treure la següent conclusió.

L'impacte generat per l'escalada és despreciable enfront l'impacte de la caça----->l'impacte de l'escalada és nul.

Ens diuen que embrutem el medi. Res comparat amb el que embruten 80000 gossos.

Ens diuen que les xapes són una agressió al medi. És veritat, però prefereixo l'acer inoxidable al plom.

moda Montserratina


Un dia amb visibilitat...

Un altre dia parlarem de: l'impacte dels putos quads a Montserrat sud i de les putes motos a la cara Nord, amb tot el respecte pels vehicles.

6 comentarios:

Anónimo dijo...

Ei nano, a saco certament son PUTOS conductors de quads i motos irresponsables, dit amb tot el 'carinyo'. Apart cal parlar també dels PUTOS cartuxos de plastic per tot arreu...

Felicitats pel blog, a la meva epoca no hi havien ressenyes tan guasis !

salut !

jaumeplanellpiqueras dijo...

Ei! amb el nom del blo, em pensava que us agradaven les armes...fora bromes, això de la cacera de senglars fa por, jo hi estic en contra i mai m'atreviria a agafar una escopeta per matar una mosca, però el senglar a l'actualitat creuat amb porcs domèsticas s'ha convertit en un perill per l'ecosistema i més si renim en comte que no té cap depredador, llops etc, llavors malauradament sels ha de controlar amb caceres...les cabres sembla també que per la manca de depredadors naturals també comencen a ser un problema i no tardarem a veure caceres de cabres...fa pena i fàstic que "persones" disfrutin matant animals, però mentre que el llop no es reintrodueixi a MOntserrat aquesta és la única manera de controlar aquest animals.
Repeteixo, odio la cacera i no l'entenc encara que sembli que defensi la seva postura.
Salut Dalton's! el vostre és un blog amb imaginació i trempera.

Dalton's dijo...

renoi gràcies!!

no hi havia pensat, en els cartutxos, i també son un gran impacte!!

totalment d'acord amb els 2

Anónimo dijo...

A la mierda...todos a las armas!Cojamos nuestros piolets,martillos y clavos y vamos a por ellos, motoristas, quaderos, cazadores...y de paso nos cargamos a algun sobreequipador de esos ke hay sueltos por ahi!
Greg'o

Anónimo dijo...

Sí sí, estoy con el anónimo, dejémonos ya de tonterías y pasemos a la acción!!!!

Anónimo dijo...

Hola a tothom.

Jo sóc caçador, concretament del senglar. Tot i que no he anat mai a caçar a Montserrat crec que no es massa diferent de les zones que jo coneixo. Com en tots els sectors de la societat hi ha persones bones i dolentes, per tan hi ha caçadors que tenen cura del medi i d'altres que no, com estic segur que també hi ha escaladors que en tenen més cura i d'altres que no tan.
El problema que tenim els caçadors és que estem estigmatitzats per una bona part de la societat que realment no té ni idea del que és la caça i moltes vegades té un coneixament molt escàs del medi ambient, segurament molts no distingueixen un roure d'una alzina . Personalment jo he mamat des de ben petit el que és la cacera ja que els dos avis, el meu pare i algun tiet són caçador.
A la zona on jo caço hi ha poc conill i poca perdiu i per aquest motiu tot i tenir la possibilitat de disparar- los moltes vegades ja fa anys que no els i tiro cap tret, per la sencilla raó que considero que com que n'hi han pocs prefereixo que aquests tinguin la possibilitat de reproduir-se. Pel que fa el tema de pocs conills i pocs perdius, el meu coto i 99% de cotos de Catalunya cada final de temporada com a mínim reintrodueixen aquestes espècies. Certament ho fan per poder tenir caça, peró si no es fes això ja faria anys que no hi hauria res de res i no us penseu pas que és perqué els caçadors s'ho han carregat tot, haurieu de veure les perdius i els conills que he trobat morts en diferents camps de conreu que estan abonats amb solfats mortals per aquests. Un altre fet molt important que hagi minvat molt la poblacií d'aquestes espècies cinegètiques, almenys en el meu coto, són les "esofatades" que fan amb avionetes per matar l'aruga prosesionaria, aixó mata l'aruga, si, peró tot l'ho altre també. Amb tot aixó vull dir que l'unic que introdueix aquests animals és el caçador.
Tots sabem que ultimament Catalunya estar veient augmentant la seva població de senglars i aixó és degut a varis factors; un és l'abandó del bosc que fa que cada dia estigui més brut (aixó l'hi encanta al senglar), no hi ha ramats que netegin els boscos. Un altre factor és que en certa manera aquests animals estan perden la por i cada vegada es troben més a prop de zones habitades i per tan tenen més possibilitats d'aconseguir aliment i d'aquesta manera les truges poden pujar amb èxit molts més garrins que abans. El fet que cada vegada tinguin més menjar i les condicions cliatològiques els siguin cada vegada més favorable i moltes vegades l'encreuament amb porcs domèstics han fet que ara moltes trugues criin dues vegades l'any i aquestes puguin pujar més garrins fa que evidentment la població augmenti. També em de tenir en compte que el senglar és el rei de l'adaptació i per tan té molts més recursos que altres animals per mantenir i fins i tot augmentar la seva població. Tenin en compte tots aquest factors i algun que em puc haver deixat és evident que aquesta població és té que regular i evidentment qui ho té que fer i més preparat estar és el caçador. Per tan, el caçador regula poblacions molt denses i quan per exemple hi ha algun senglar malalt aquest és el primer en ser eliminat i per tan no encomana cap malaltia a d'altres.
Sabeu una cosa? si per exemple aneu amb el vostre cotxe durant la nit al mes de juliol (que no es caça i us surt un senglar a la carretera i teniu un accident, sabeu qui paga els d'anys? si, la socitat de caçadors del terme municipal o hi ha hagut l'accident, creieu que tot aixó és just?
Sabeu qui és el primer en arribar en un incendi forestal? si el caçador, la gran majoria de caçadors formen part d'ADF locals. Un caçador s'estima el bosc i l'enten perqué l'escolta i és el més gran coneixedor del territori, per tan jo demano només una mica de respecte per els caçadors ja que encara que molts gent no s'anadoni estan fent una tasca que ningú la realitza.

Salutacions